Israël bombardeert doelen in Gaza

Redactie

Icoon Isra묯PalestinaIsraëlische toestellen hebben vannacht doelen bestookt in het centrum van Gaza-Stad. Volgens Palestijnse hulpverleners raakten zeker drie mensen gewond door de explosies.

Israëlische media meldden dat wisselkantoren van de radicale Hamas-beweging onder meer het doelwit waren van de aanval. In de instellingen werden volgens Jeruzalem miljoenen dollars aan giften uit Iran, Syrië en Libanon omgezet. Het geld zou zijn ingezameld om de bewapening en opleiding van Hamas-strijders te bekostigen.

Eerder schoten gisterenavond radicale Palestijnen weer raketten af op Israëlische doelen. Volgens de krant Haaretz trof een projectiel de stal van een kibboets. De andere raketten kwamen in het open veld neer bij de plaats Sderot.

Arrestatie Palestijnse minister
Afgelopen nacht hebben Israëlische militairen hebben verscheidene kopstukken van de radicale Hamas-beweging gearresteerd. Onder de arrestanten bevinden zich onder anderen de minister van Onderwijs en de burgemeester van Nablus.

Militairen lichtten de minister van Onderwijs uit de door Hamas geleide regering van zijn bed en namen hem mee. Dat maakte de echtgenote van de in Nablus woonachtige Naser el-Deen al-Shaer bekend.

''Vijf legerjeeps kwamen aan en ze vroegen om zijn papieren. Hij identificeerde zich en werd meegenomen'', aldus zijn vrouw. ''Ik vroeg ze: waarom nemen jullie hem mee? De officier zei: we hebben orders''. Het Israëlische leger heeft de berichten ontkend nog bevestigd.