Politieinval in Belgische gevangenis

Simon Rivada (colourAgga)
Icoon BuitenlandsZeker 120 agenten van de lokale en federale politie zijn gisteren rond vijf uur in de middag de Antwerpse gevangenis binnen getrokken. Ze houden daar een nietsontziende zoekactie naar drugs en verboden voorwerpen. De zoekactie vind plaats na incidenten vorig weekend en gistermiddag.

Onder luid applaus van de aanwezige cipiers stapten de agenten het gevangeniscomplex binnen. Meer dan 100 inspecteurs trekken nu van cel tot cel om alle gedetineerden te fouilleren.

"Wij hebben de vraag gekregen van het ministerie van Justitie om de gevangenis grondig uit te kammen, te 'sweepen' in het vakjargon", aldus politiewoordvoerder Sven Lommaert. "We zoeken naar voorwerpen die eventueel omgevormd zijn tot een wapen, en naar drugs. Alles wat verdacht is, wordt in beslag genomen."

De politie is ook op zoek naar mobiele telefoons, want de inval van de politie ging als een lopend vuurtje de gevangenis rond. De gevangenen lieten luidkeels hun protest over de inval horen en staken papier in hun cel in brand.

De cipiers van de gevangenis in Antwerpen hebben gistermiddag ook het werk neergelegd. Aanleiding is een incident waarbij een gedetineerde drie cipiers heeft aangevallen.

Vorig weekend was het in de gevangenis van Antwerpen ook al tot een massale vechtpartij gekomen tussen Oost-Europese en Afrikaanse gevangenen. Daarbij raakten twee gevangenen zwaargewond.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.