1146 zwangeren zorgen voor wereldrecord

Ferry (Veerboot)
Zwangere vrouwenIn Zuid-Afrika hebben 1146 zwangere vrouwen dit weekend samen een nieuw wereldrecord gevestigd. Zo heel veel hoefden ze daar overigens niet voor te doen, afgezien van het samenkomen. Het record luidde namelijk: de meeste zwangere vrouwen ooit samen onder één dak.

De recordpoging vond plaats in Johannesburg. Om een record te vestigen hoefden maar 100 vrouwen op te komen dagen, maar dat werden er uiteindelijk dus meer dan 1000. Overigens hadden zich vooraf zo'n 2000 vrouwen aangemeld, maar sommigen waren blijkbaar te laat wakker of waren om een andere reden niet aanwezig.

Een aantal van de vrouwen zaten nog in het begin van hun zwangerschapsperiode, terwijl anderen al in enkele dagen uitgerekend zijn. "We waren een beetje bang dat er misschien iets mis zou gaan bij één van de vrouwen, maar dat is gelukkig niet gebeurd", aldus de organisator. "Mocht er wel wat gebeurd zijn, dan hadden we medische teams klaarstaan."

Eén van de zwangere vrouwen: "Het hier samen zijn met al die andere aanstaande moeders geeft me een speciaal gevoel. Ik ben blij om al die dikke buiken te zien. Ook al ben ik over enkele dagen uitgerekend, ik wilde dit niet missen."

Er zijn al plannen om het record binnenkort in andere steden in Zuid-Afrika te gaan verbreken.