Beeld dode Paris Hilton moet jeugd waarschuwen

Rob (R@b)
KunstEen beeld van een overleden Paris Hilton wordt vanaf morgen tentoongesteld in een New Yorkse galerie Capla Kesting Fine Art. Het sculptuur is gemaakt door de controversiŽle Amerikaanse kunstenaar Daniel Edwards.

Het beeld moet het lijk van Paris Hilton voorstellen nadat ze is overleden na dronken rijden. Ze ligt te wachten op de autopsie. Ze is naakt en ligt op haar rug, met haar benen wijd. Haar hondje springt ongerust over haar borst. In haar ene hand heeft ze een glas en in haar andere hand haar eeuwige mobieltje. Haar buik is al opgesneden. De maker zegt jongeren te willen wijzen op de gevaren van rijden onder invloed door een Paris te vervaardigen die op een lijkschouwing wacht.

Edwards maakte het beeld nadat Hilton in januari was opgepakt omdat ze auto reed terwijl haar rijbevoegdheid haar was ontzegd. Ze was al eerder veroordeeld wegens rijden onder invloed. Eerder baarde Edwards opzien met een sculptuur van Britney Spears die een kind ter wereld brengt.

Een woordvoerder van Paris weigerde ieder commentaar op het beeld. Hilton kreeg vorige week 45 dagen celstraf opgelegd wegens het rijden zonder rijbewijs. Tegen die straf heeft ze hoger beroep aangetekend.Eerste versie van het beeld

En de tentoongestelde autopsie-versie