Voetbal: Uitslagen play-offs 9 mei

Friso (freiss)
Icoon EredivisieVandaag werden de eerste wedstrijden van de play-offs afgewerkt. In de strijd om een plaats in de voorronde van de Champions League speelde SC Heerenveen tegen Ajax en FC Twente tegen AZ. Ook voetbalden FC Utrecht en Roda JC voor een plek in de UEFA Cup en Vitesse moest het thuis opnemen tegen NAC Breda voor een plek in de Intertoto.

CL-voorronde
Ajax is de strijd om de voorronde van de Champions League slecht begonnen door verdiend met 1-0 te verliezen van SC Heerenveen. Ajax presteerde heel slecht, en dan vooral op het middenveld, waar het vaak mis ging. Nilsson zorgde al in de 18e minuut voor de eindstand op het scorebord door een prachtige openingstreffer binnen te schieten voor de Friezen. Later schoot Alves op de lat en De Mul miste een uitgelezen mogeljkheid voor Ajax. In de zeventigste minuut kreeg Ajax meer grip op het middenveld door de binnenkomst van Perez, maar het bleef bij 1-0.

FC Twente heeft thuis met moeite gelijk gespeeld tegen AZ (1-1). De Alkmaarders kwamen binnen een kwartier op voorsprong door een doelpunt van de Duitser Simon Cziommer. Kort na rust scoorde Bakircioglu uit een mooie vrije trap de gelijkmaker voor FC Twente. Vlak daarna miste Heubach een grote kans op een voorsprong voor de Tukkers. Verder in de tweede helft nam AZ weer het heft in eigen handen, maar het falen van Dembélé en Donk in de afwerking zorgde voor de eindstand.

UEFA Cup
FC Utrecht en Roda JC kwamen thuis in een slechte wedstrijd niet tot scoren. Beide teams maakten niet echt aanstalten om te winnen. Voor rust was FC Utrecht de iets betere ploeg, maar na rust verliep de wedstrijd stroef. Roda speelde de bal wat rond, maar gevaarlijk werden beide ploegen niet, en een gelijke stand was dan ook terecht. Morgen wordt de andere wedstrijd in de strijd voor een plaats in de UEFA Cup gespeeld tussen FC Groningen en Feyenoord.

Intertoto
Vitesse heeft het eerste duel met NAC Breda met 3-2 gewonnen. Benson zorgde in de negende minuut al voor de voorsprong van de Arnhemmers. Vitesse maakte kort daarna, in de 26e minuut, alweer een goal, dit keer op naam van Junker. Het lot leek helemaal bezegeld toen Benson tien minuten voor rust de 3-0 scoorde. In de tweede helft kwam NAC Breda echter goed terug door twee doelpunten van Zonneveld, de eerste uit een strafschop en de tweede uit een vrije trap van dertig meter. Vitesse probeerde daarna meer aan te vallen, maar tot scores leidde het niet. De andere wedstrijd voor de Intertoto wordt morgen gespeeld door Sparta en NEC.

Uitslagen van de play-offs van 9 mei:
CL-voorronde
SC Heerenveen - Ajax (1-0)
FC Twente - AZ (1-1)

UEFA Cup
FC Utrecht - Roda JC (0-0)

Intertoto
Vitesse - NAC Breda (3-2)

Voor het laatste voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!