[upd] Extremistische moefti op 5 mei in Rotterdam

Rob (R@b)
BinnenlandsOp de omstreden Hamas-conferentie in Rotterdam die op Bevrijdingsdag plaatsvindt, zal de extremistische moefti Ikrima Sabri van Jeruzalem een toespraak houden. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. De conferentie wordt georganiseerd door het Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (PPMS). Het platform had eerder de Palestijnse premier en Hamas politicus Ismail Haniyeh uitgenodigd voor de Palestijns Europese conferentie op 5 mei. Minister Maxime Verhagen weigerde hem echter een visum.

Moefti Sabri wordt voorzover bekend echter geen strobreed in de weg gelegd. De moefti verheerlijkt de jihad en moedigt Palestijnse kinderen aan tot het plegen van zelfmoordaanslagen op Joden. ''Hoe jonger de martelaar, hoe groter mijn respect'', aldus Sabri, die oproept tot de vernietiging van Israël en de verdrijving van alle joden uit 'Palestina'.

De Nederlands Joodse gemeenschap heeft geschokt gereageerd op het bericht dat de antisemitische moefti uitgerekend op 5 mei in Nederland komt spreken. De Palestijnen willen juist dat Nederlanders op Bevrijdingsdag ook denken aan Palestijnen die onder Israëlische bezetting leven. Overigens zal ook oud-CDA-premier Dries van Agt een toespraak houden op de Palestijnse conferentie in Rotterdam.

Update 13.00 uur
De moefti heeft volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn aanvraag voor een Nederlands visum ingetrokken. Hij had het document nodig om de Hamas-conferentie bij te kunnen wonen.

Een woordvoerder van de conferentie zegt nog niets van de te weten van het intrekken van het visumverzoek. Als de moefti niet lijfelijk aanwezig zal zijn, zal hij de conferentie in Rotterdam toespreken via een videoverbinding.



Moefti Sabri, verheerlijker jihad