Website zet Wilders voor gek met nep-kamervragen

Olivier (Blaaskaas)
Icoon OpmerkelijkColumnist Gerard Streling van de website stemhok.nl is er in geslaagd namens Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid een Kamervraag in te dienen. De vraag haalde het tot en met de griffie, die een lijst maakt van de ingediende Kamervragen. Streling stuurde een vraag over "de recente verdubbeling van de aardappelprijs voor de prijs van patates frites en de mogelijkheid om met overheidssteun de betaalbaarheid van frites voor de lage- en middeninkomens te behouden, mede met het oog op a.s. Koninginnedag'' per e-mail aan Kamervoorzitter Gerdi Verbeet. De vragen zouden zijn geaccepteerd en doorgestuurd naar het ministerie van Landbouw.

"Met deze actie heb ik aangetoond dat niet alleen Kamerleden onzinnige vragen kunnen stellen", aldus de columnist. Niemand zou het bedrog hebben ontdekt voordat de site er zelf mee naar buiten trad.

De actie was niet tegen Wilders gericht, hoewel zijn partij wel veel van dit soort eigenaardige vragen stelt, aldus een woordvoerder van de website. Concurrerende partijen zouden zich kostelijk hebben vermaakt om de grap; de site heeft nog niks van Wilders gehoord.

Met dank aan augurk1l voor de submit.