'Dood is gepaste straf voor Ayaan Hirsi Ali'

Redactie
Ayaan Hirsi Ali weet ook in de Verenigde Staten de gemoederen te verhitten. Een aangekondigd optreden afgelopen week op de Universiteit van Pittsburg in Johnstown, Pennsylvania, leidde ertoe dat een imam opriep Hirsi Ali ter dood te veroordelen, meldden lokale media.

"Ze is geïdentificeerd als iemand die het geloof te schande maakt. Als je tot het geloof toetreedt en je besluit het opzettelijk te schande te maken is de straf de dood", zei imam Fouad al-Bayly van het lokale islamitische centrum in Johnstown. Leiders uit de moslimgemeenschap probeerden tevergeefs de lezing van de gewezen politica tegen te houden. Ze bestempelden haar boodschap van tevoren al als giftig en onverantwoord.

Volgens de geestelijke Al-Bayly zouden de Verenigde Staten niet de geëigende plaats zijn om Hirsi Ali te berechten en te straffen maar zou dat in een moslimland moeten gebeuren.

De bewaking rond Ayaan Hirsi Ali, die afgelopen zomer de wijk nam naar Washington nadat ze in Nederland haar leven niet meer zeker zou zijn, werd begin maart al opgevoerd omdat ze bedreigd zou zijn door radicale islamieten in de VS. Ze heeft continu verscheidene bewakers om zich heen. Haar rede in Johnstown ging overigens gewoon door.