Mars voor omgekomen politieman Parijse kermis

Irene (Blinky)
Icoon BuitenlandsTer ere van Reynald Caron werd er afgelopen vrijdagmiddag een mars gehouden. De politieagent kwam tijdens de Parijse kermis op 9 april om het leven kwam toen hij een groep jongeren wilden aanspreken op hun gedrag.

Volgens enkele bronnen waren er tussen de 300 en 600 mensen die deelnamen aan de geïmproviseerde mars, tussen het stuk grasveld van Reuilly en Place de la Nation. Alle politiemensen waren in burger. Zonder spandoeken, zonder poespas, Enkele aanwezigen droegen een roos. “We zijn hier alleen maar om onze emotie te uiten na de dood van Reynald. De emotie loopt soms hoog op,”zegt één van de aanwezigen. “Het is een mengeling van het ontbreken van de juiste middelen en de juiste erkenning van het beroep.”

Een bron verklaart: “We hebben een behoorlijke druk van de directie op ons gekregen om niet te gaan. Dat gaat dan onder het mom van ‘we raden u af om…’ wat uiteindelijk eindigde in een sanctie als we tóch zouden gaan. Sommige mensen die aan het begin van hun carrière staan wilden hun loopbaan niet riskeren, maar uiteindelijk besloten we om toch met de manifestatie door te gaan. Het ging er ons alleen maar om, om een collega te kunnen eren die is gestorven toen hij Frankrijk diende. Het enige wat Frankrijk nu zou moeten doen, is hem dankbaar zijn.”