PVV hekelt 'linkse berichtgeving' Wereldomroep

Moniek (moniek2006)
Icoon PolitiekDe partij van Geert Wilders hekelt de linkse berichtgeving van de Wereldomroep. Dat blijkt uit vragen die Tweede Kamerlid Martin Bosma van de PVV aan minister Ronald Plasterk heeft gesteld. Volgens Bosma is de parlementaire redactie van de Wereldomroep "bevooroordeeld en mogelijk bereid feiten te verzwijgen die niet passen in de linkse levensvisie."

Speurwerk
Bosma eist dat minister Ronald Plasterk van Mediabeleid de Wereldomroep eraan herinnert dat de zender wordt gefinancierd met "belastinggeld dat door alle Nederlanders wordt opgebracht." Dat stelt het Kamerlid in zijn schriftelijke vragen. Hiermee reageert Bosma op uitlatingen van hoofdredacteur Joop Daalmeijer van de Wereldomroep. Die vertelde in de Volkskrant dat zijn parlementaire redactie woedend was over het speurwerk van de Arabische redactie van de Wereldomroep. Die onthulde dat PvdA-kamerlid Khadija Arib in een werkgroep van de Arabische koning zit. De parlementaire redactie meent dat de Wereldomroep zich door die onthulling voor het karretje van Geert Wilders liet spannen.

Opschudding
Politiek redacteur Rugter van Santen van de Wereldomroep ontkent de beweringen van Daalmeijer. Zijn redactie zou niet kwaad zijn over het speurwerk van de Arabische redactie. Wel stoorde hij zich eraan dat vooral tegenstanders van Arib aan het woord kwamen, waardoor het evenwicht in de berichtgeving zou ontbreken. In maart ontstond veel opschudding over de extra job van Arib. Wilders eiste toen van haar dat zij haar werk voor de Arabische koning zou opgeven of uit de Kamer zou stappen. Hij kreeg echter geen steun voor zijn motie.

Met dank aan Geertsema voor de submit.