Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 32

Sjors (Sj0rSz)
Icoon EredivisieDit weekend stond er weer een complete speelronde in de Eredivisie op het programma. Het is nog steeds onduidelijk wie er aan het einde van de rit met de landstitel aan de haal gaat. Vooralsnog zijn er drie clubs die hier een kans op maken, namelijk PSV, Ajax en AZ. ADO Den Haag is officieel gedegradeerd na het verlies van dit weekend. Hieronder volgt een kort overzicht van speelronde 32.

Ajax slaagde er in om vrijdag van NAC Breda te winnen. In Amsterdam werd het uiteindelijk 2-0 voor de thuisploeg. Voor rust zorgden de bezoekers voor het meeste gevaar, maar dit was niet overtuigend. De Bredase ploeg werd meestal maar korte tijd onder druk gezet. Hierdoor kregen ook zij nog een aantal goede kansen. Toch kwam Ajax na 18 minuten spelen al op voorsprong. Hier was wel een strafschop voor nodig. Een dik uur later kon de ploeg van trainer Henk ten Cate de tweede treffer aan laten tekenen. In het resterende deel van het duel zaten de kampioensdruk en de slordigheid bij de Amsterdamse club in de weg, waardoor er niet meer gescoord werd.

Ook PSV wist zijn wedstrijd in winst om te zetten. In Eindhoven, bij FC Twente, won de regerend landskampioen met 2-0. In de eerste helft lieten de Eindhovenaren de bezoekers het spel maken en loerden zelf nadrukkelijk op de counter. Na twintig minuten spelen had dit het gewenste effect. De Brabanders wisten namelijk in het tijdsbestek van één minuut twee keer te scoren. Na rust was de club uit Enschede niet bij machte om een vuist te maken, waardoor de Eindhovense formatie steeds gevaarlijker werd. De score had hoger uit kunnen vallen, maar niemand had het vizier op scherp staan.

Ook AZ doet nog altijd mee in de strijd om de titel. Zonder al teveel te imponeren werd met 1-0 van Vitesse gewonnen. De Alkmaarse ploeg had moeite om een overwicht te creëren, maar kwam toch op voorsprong met de hulp van een penalty. De thuisploeg behield daarna een licht overwicht, maar de Arnhemmers kregen ook een aantal goede mogelijkheden. Vlak voor rust ontving een speler van de Arnhemse formatie de rode kaart. Toch konden de Alkmaarders, met een speler meer, niet doordrukken. Hierdoor mochten de bezoekers nog een tijd hopen op de gelijkmaker.

Heracles heeft zich een goede uitgangspositie verschaft met betrekking tot het spelen van nacompetitie-wedstrijden. De ploeg uit Almelo wist met 4-1 van Feyenoord te winnen. In de beginfase werden de Rotterdammers onder druk gezet, wat uiteindelijk tot de eerste treffer voor de thuisploeg betekende. Na rust leek het er lange tijd op dat de score verder uitgebouwd zou worden, maar de Rotterdammers wisten uiteindelijk op gelijke hoogte te komen. Na een uur spelen kwamen de Almeloërs weer op voorsprong en wisten dit in de slotfase verder uit te bouwen door nog tweemaal te scoren.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 13 april:
Sparta Rotterdam - FC Utrecht (1-1)
Ajax - NAC Breda (2-0)

Zaterdag 14 april:
PSV - FC Twente (2-0)
ADO Den Haag - Roda JC (0-2)
Excelsior - RKC Waalwijik (0-3)

Zondag 15 april:
FC Groningen - NEC (4-1)
Willem II - SC Heerenveen (1-3)
AZ - Vitesse (1-0)
Heracles Almelo - Feyenoord (4-1)

Klik hier voor de actuele stand van de Eredivisie

Klik hier voor de uitslagen en de stand in de Jupiler League.

Voor meer nieuws over de Eredivisie kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!