Vijf jaar cel voor jarenlange incest

Rob (R@b)
Icoon JustitieDe Bredase rechtbank heeft gisteren de 39-jarige J. S. uit Amsterdam veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf wegens het seksueel misbruiken van zijn kinderen, De rechter achtte bewezen dat S. vanaf 1994 jarenlang vrijwel dagelijks zijn eigen dochtertje en twee stiefkinderen heeft verkracht in hun woning in Tilburg. Volgens de rechter heeft de man de kinderen voor het leven beschadigd. De rechtbank haalde wel één jaar van de eis af, want de officier van justitie had twee weken terug 6 jaar cel geëist.

S. maakte ook seksueel getinte foto's van de kinderen die hij bewaarde bij een verzameling kinderporno op zijn computer. De Tilburgse moeder van de kinderen had opmerkelijk genoeg niets van het misbruik gemerkt; zij was vaak van huis. De man ontkende twee weken terug het misbruik, ondanks een eerdere bekentenis. Hij zegt nu dat hij onder druk bekende. Een maatschappelijk werker zou hem verteld hebben dat anders de kinderen uit huis gehaald zouden worden.

De bekentenissen van S. kwamen op sommige punten overeen met de aangifte van de inmiddels 18-jarige stiefzoon. Maar ook die kwam later terug op de beschuldigingen. De twee andere kinderen hebben het misbruik altijd ontkend.

De advocaat van de man zal zijn cliënt adviseren hoger beroep aan te tekenen. Hij meent dat de 18-jarige jongen eerder is misbruikt door zijn biologische vader en zijn opa. De jongen zou die ervaringen projecteren op zijn cliënt.