Lijst van 1 aprilgrappen in de media

Athlon_2o0o
Icoon Algemeen 1 april: het is de dag voor grappenmakers en lolbroeken. Ook de media en users in het FOK!forum hebben hun best gedaan de meest originele grappen te bedenken. Hier enkele grappen op een rijtje.

Volgens AstroStart en AstroVersum is er een meteoriet op het ISS geknald, waardoor alle astronauten zo snel mogelijk terug naar huis moeten keren.

SBS6 komt het volgende seizoen met een nieuwe originele serie: Auto's Dansen op het IJs. Het moederbedrijf van Videoland meldde dat zij een meerderheidsbelang hadden verworven in Talpa's TV-zender Tien. Daar was Talpa-eigenaar John de Mol niet blij mee.

Engadget berichtte over een mooie nieuwe gadget, waarmee het mogelijk is jezelf te elektrocuteren. XS4ALL werkt samen met de Nederlandse minister van Jeugd en Gezin om alle sites over tabak en drugs op het internet te blokkeren. Archeologen hebben op de site Grenswetenschap een opmerkelijke vondst onthuld: een toetsenbord uit het jaar 10.500 voor Christus.



Volgens CNN behoort het opladen van de mobiele telefoon voortaan tot het verleden, omdat stroom door de lucht kan opladen. Het Algemeen Dagblad meldde dat het mogelijk is om ieders gsm online te traceren. In het V&A-forum werd een gratis Xbox-console weggegeven.

Ook Google haalde de trukendoos uit de kast. Op de wegenkaart Google Maps is het mogelijk om de route vanuit New York naar Parijs te berekenen. Wel moet je dan een behoorlijk eindje zwemmen. Ook kwam Google met de nieuwe service Gmail Paper. Met die service is het mogelijk al jouw e-mails uitgeprint via thuispost te ontvangen. Bovendien levert Google met Google TiSP gratis breedband internet uit de WC. Googles zoekmachine blijkt niet zo goed te zijn door de gebruikte technologie: nee, duiven doen het benodigde werk.



Op weg naar een meer mondiaal Den Haag heeft de lokale politiek besloten alle Nederlandse straatnaambordjes te vervangen door Engelstalige borden. Het Europees Parlement zou in een politieke crisis geraakt zijn, omdat SP-europarlementariër Erik Meijer per ongeluk een zeer zeldzame plant omstootte en beschadigde.

Het zondagsnieuws uit Eindhoven komt met een leuk nieuwtje. Er is een nieuwe digitale camera op de markt gekomen, waarmee het mogelijk is zelf röntgenfoto's te maken.



In het voetbalforum werd een opmerkelijk nieuwtje gepost: door de slechte prestaties van PSV dit weekend zou de Raad van Commissarissen besloten hebben trainer Ronald Koeman te ontslaan. Ook zou Manchester United voetballer Klaas Jan Huntelaar overgenomen hebben van Ajax. Meer sportnieuws: de FIA wil in 2009 cruise control toestaan in de formule 1.

Dat was het weer voor dit jaar. Bedankt aan de verzamelaars in dit nieuwsitem. Gelukkig is het alweer bijna 2 april!