Nederlander bedelt zich rijk in Thailand

Paddy (paddy)
Icoon Financieel Het blijkt dat stilzitten wel degelijk geld kan opleveren. Waarom moeilijk doen wanneer het makkelijk kan, zullen ook de gedachten zijn geweest van een Nederlander die zijn maandinkomen bij elkaar sprokkelt door de burgers van Bangkok op te lichten. De man hoeft niet meer te doen dan in een winkelcentrum zitten wachten met een bord naast zich waarop geschreven staat: "I am 7.000 Baht short to go back home (Holland). Can you help me?"

Hij strijkt met zijn bedrog elke maand maar liefst 575 euro op. Wanneer je bedenkt dat een gemiddeld Thais gezinsinkomen onder de 300 euro ligt, blijkt fraude wel degelijk te lonen. Dat de lokale bevolking zich mateloos stoort aan de bedrieger legt hij blijkbaar gewoon naast zich neer, want hij is al jaren bezig met zijn eenmansbedrijf.

De man moet af en toe wel even terug vliegen naar Nederland om te zorgen dat zijn toeristenvisum geldig blijft, maar dat zal hem geen problemen opleveren gezien zijn inkomen. De reden die de Nederlander opgaf om deze fraude te rechtvaardigen was simpel: "ik kon in Nederland geen baan vinden".