Hells Angels moeten vijf jaar de cel in

Olivier (Blaaskaas)
Icoon BuitenlandsDe correctionele rechtbank in Antwerpen heeft drie Hells Angels veroordeeld tot vijf jaar cel en een boete van vijfhonderd euro voor poging tot doodslag. Zeven andere leden kregen twee jaar cel en vijfhonderd euro boete voor opzettelijke slagen en verwondingen. Daarnaast zijn twee leden vrijgesproken.

Op 1 feburari 2004 vielen de Hells Angels het clublokaal van de Celtic Friends aan. De Hells Angels eisten de auto en motor van een ex-Hells Angel lid dat nu lid was van de Celtic Friends. De man kreeg steun van zijn nieuwe club. Twee Celtic Friends werden neergeschoten, maar ze overleefden de aanval.

De Hells Angels wilden na hun arrestatie niets kwijt over de vechtpartij, omdat zij gebonden zijn aan de zogenoemde omertà, de zwijgplicht. Twee Hells Angels legden wel verklaringen af en verklaarden naar het plafond te hebben geschoten.

De twee slachtoffers waren beschoten vanaf drie meter afstand en de rechter achtte het bewezen dat het ging om poging tot doodslag. Een slachtoffer krijgt vijfduizend euro schadevergoeding, de ander vijfhonderd.

Met dank aan calvobbes voor de submit.