Familie wil Houdini opgraven

Maarten (maartena)
Icoon OpmerkelijkDe familieleden van de in 1926 overleden illusionist Harry Houdini willen meer dan 80 jaar na zijn dood alsnog een autopsie laten uitvoeren op de stoffelijke resten. Houdini, voornamelijk bekend door zijn ontsnappingen uit benarde, voornamelijk geketende situaties, is volgens de officiële rapporten overleden aan complicaties ten gevolge van een breuk in de appendix. De breuk werd volgens verhalen veroorzaakt door een vuistslag in de buik.

Een achterneef van de familie Houdini is echter van mening dat de doodsoorzaak meer sinister is. Volgens hem zou Houdini namelijk zijn vergiftigd door mensen die kwaad op hem waren nadat Houdini ze publiekelijk belachelijk had gemaakt. De moordenaars zouden met de doden hebben kunnen communiceren, iets wat Houdini niet geloofde.

De achterneef heeft een advocaat ingeschakeld en probeert nu via de autoriteiten toestemming te krijgen om het graf te openen om vervolgens de stoffelijke resten te laten onderzoeken door een team van forensische specialisten. Houdini ligt begraven in Queens, New York.




De grote Houdini