Opnieuw valse bommelding voor Martinair-toestel

Redactie
Icoon VervoerEen vliegveld op het toeristeneiland Isla Margarita in Venezuela is dinsdag voor de tweede opeenvolgende dag gesloten geweest na een valse bommelding voor een vliegtuig van Martinair, dat afkomstig was uit Nederland. Dat heeft een woordvoerder van Martinair laten weten.

Het toestel van Martinair met aan boord ongeveer 250 mensen landde dinsdag aan het eind van de middag (plaatselijke tijd) op het vliegveld Santiago Mariño van Isla Margarita. Al voor de landing kwam bij het vliegveld een anoniem telefoontje binnen, waarin werd gesproken over een bom die voor het toestel van Martinair was bestemd.

De woordvoerder van Martinair zei dat de passagiers op de taxibaan uit het vliegtuig stapten. Vervolgens werd het vliegtuig, een Boeing 767, doorzocht. De veiligheidsfunctionarissen vonden geen bom, waarna het vliegveld weer werd vrijgegeven.

Maandag kwam er ook al een telefonisch dreigement binnen voor een vliegtuig van Martinair op Isla Margarita. Ook toen werd het kleine vliegveld gesloten en bleek het uiteindelijk loos alarm. De verantwoordelijkheid voor de bommeldingen is niet opgeëist. Het is onduidelijk waarom twee keer Martinair het doelwit was.

Manuel Millán, directeur van het vliegveld Santiago Mariño, zei tegen de Venezolaanse nieuwszender Globovision dat een negatieve campagne tegen Isla Margarita wordt gevoerd. Hij repte van ''intimidatie en een daad van terrorisme''.



Met dank aan Macamba voor de submit.