Zegers, Acda en Geel in De Scheepsjongens Van Bontekoe

Redactie
Chris Zegers, Thomas Acda en Cees Geel vertolken hoofdrollen in De Scheepsjongens Van Bontekoe. Dat maakte een woordvoerster van regisseur en producent Steven de Jong zondag bekend. Ook Peter Tuinman, Sanneke Bos, Rense Westra en Bas Keijzer zijn te zien in de film.

Eerder werden al uit honderden aanmeldingen Pim Wessels, Martijn Hendrickx, Billy Zomerdijk en Reena Giasi uitgekozen voor de jonge hoofdrollen van Hajo, Rolf, Padde en het inheemse meisje Dolimah.

Het verhaal, gebaseerd op het boek van Johan Fabricius, gaat over drie oer-Hollandse jongens die meevaren op het VOC-schip van schipper Bontekoe. Voor de kust van Java vergaat het schip en de jongens dobberen dagenlang in een sloep op zee rond.

De opnames van de film beginnen donderdag 1 maart in Lelystad. Tot en met 14 maart wordt op en rondom het VOC-schip Batavia op de Bataviawerf gefilmd. Het schip wordt 14 maart zelfs naar het open water verplaatst. Daarna vinden nog opnames plaats in Enkhuizen, Maleisië en Australië.

Hoewel de officiële opnames dus pas in maart beginnen, vonden vrijdag en zaterdag al opnamen plaats in Litouwen. De makers hoopten lange tijd dat het in Nederland zou gaan vriezen in verband met een scène waarin Padde door het ijs zakt. Om de scène te kunnen schieten, zijn ze naar het buitenland uitgeweken.
Thomas Acda