'Stoommaaltijd vult niet'

Redactie
Icoon GezondheidEen groot aantal stoommaaltijden bevat onvoldoende energie voor een hoofdmaaltijd. Dat constateert de Consumentenbond na een onderzoek van 25 stoommaaltijden. Een aantal maaltijden bevat te weinig groente of juist te veel verzadigd vet of zout.

Zestien maaltijden leveren te weinig calorieën. Twee stoommaaltijden met zalmfilet van Albert Heijn bevatten meer ongezonde vetten dan is vastgelegd in het keurmerk 'Gezonde Keuze klavertje'. De supermarkt heeft het keurmerk geïntroduceerd in samenwerking met het Voedingscentrum.

Volgens Albert Heijn heeft de Consumentenbond slechts één exemplaar van elke stoommaaltijd getest. ''De stoommaaltijden worden, met uitzondering van de saus, handmatig samengesteld. In het ene bakje kan een groter stukje zalm zitten of een kleiner stukje brocolli'', aldus een woordvoerster.

De Consumentenbond weerspreekt dit en zegt wel degelijk op wetenschappelijke wijze de inhoud van de maaltijden te hebben onderzocht. ''We hebben van elke maaltijd drie exemplaren samengevoegd tot een zogenaamd mengmonster'', aldus een woordvoerder.