iPhone nu merknaam van Apple en Cisco

Redactie
Icoon TelecomDe Amerikaanse bedrijven Apple en Cisco Systems hebben een overeenkomst gesloten over het gebruik van de naam iPhone. Cisco Systems, fabrikant van netwerkapparatuur voor internetverkeer, klaagde Apple aan voor het ten onrechte gebruiken van de merknaam voor een nieuwe multimedia-telefoon.

In een gezamenlijke verklaring zeiden de bedrijven dat ze voortaan beiden wereldwijd onbeperkt gebruik kunnen maken van de naam iPhone. Cisco trekt de eerder ingediende aanklacht in. Financiële details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Cisco kreeg de rechten van de merknaam iPhone in 2000 in handen, nadat het een ander bedrijf had gekocht dat al een aantal jaren apparaten verkocht met de naam iPhone. Cisco verkoopt sinds eind vorig jaar, net als Apple, ook telefoons met toegang tot internet.

De iPhone van Apple kan bellen, surfen op internet en muziek en beeldmateriaal afspelen. Apple introduceerde het langverwachte product in januari. Eind dit jaar ligt het product in Europa in de winkels.