James Brown na twee maanden begraven

Teije (PekingDuck)
James BrownNa bijna twee maanden dood boven de grond te hebben gelegen, wordt soullegende James Brown deze week eindelijk begraven. De zanger overleed op al op Eerste Kerstdag 2006, maar kreeg door een ruzie binnen zijn familie nog niet direct een laatste rustplaats.

Sinds Brown's overlijden voeren zijn laatste vrouw en zijn zes volwassen kinderen voortdurend ruzie met elkaar. De 37-jarige weduwe Tomi Rae Hynie wilde graag dat haar partner begraven zou worden op zijn landgoed op Beech Island in South Carolina. De kinderen van de man vonden dat echter geen goed idee en kwamen met een alternatief. Heftige discussies volgden; hoe het compromis waartoe nu is besloten in elkaar zit, is onbekend. De familie wil de plaats van het graf geheim houden.

Het gedonder is overigens nog steeds niet helemaal over, want de kinderen van James Brown beweren dat het huwelijk van hun vader met Hynie ongeldig is, omdat Hynie op het moment van de bruiloft officieel nog echtelijk verbonden zou zijn aan haar vorige man. Een gerechterlijke strijd moet uiteindelijk uitsluitsel geven in dit conflict.