Lampegat deelt boerenkielen uit aan Arsenalfans

Wouter (druide)
Icoon VoetbalDe gemeente lampegat gaat op carnavalsdinsdag boerenkielen uitdelen aan Arsenalfans. De Engelse voetbalclub speelt op die dag een Champions League-wedstrijd tegen PSV.

De voetbalfans kunnen 20 februari op het Stadhuisplein in een tent terecht voor wat eten, drinken en vermaak. Daar wordt de carnavalskleding aan hen uitgereikt. In totaal zijn er 2000 boerenkielen beschikbaar. De gemeente denkt dat dit de vraag zal dekken. De Arsenalfans die toch zonder boerenkiel komen te zitten, krijgen een tegoedbon waarmee zij het kostuum later kosteloos kunnen ophalen.



Het gaat hier niet om de klassieke boerenkiel. Op de achterzijde staat het Arsenallogo in de kleuren rood en geel. Op de voorzijde een grafische afbeelding van het PSV-stadion, het bekende gloeilampje en het Bavaria-logo.

"We willen de voetbalsupporters om een leuke manier welkom heten en meteen kennis laten maken met het carnavalsfeest. En de kiel is dan toch echt de basis. Bovendien zijn ze zo op straat goed te herkennen. De bedoeling is dat ze ook gezellig in het feestgedruis mee kunnen vieren."

Met dank aan noudstar voor de submit. Kijk voor meer (opmerkelijk) sportnieuws op FOK!Sport.