Pitbull grijpt schoolklasje

Wouter (druide)
Icoon BinnenlandsEen loslopende pitbull heeft maandag vijf kinderen van de Haagse basisschool ’t Palet aangevallen. De jonge slachtoffers maakten deel uit van een groep van 25 leerlingen, die op excursie naar een politiebureau ging.

"Opeens kwam die hond op ze afrennen," vertelt schooldirecteur José Oliehoek. "Waarschijnlijk wilde hij spelen, maar toen hij die groep instoof, ontstond er een wederzijdse schrikreactie. In de chaos die volgde, werden vijf kinderen gebeten. De 19-jarige eigenaar van de hond stond erbij en keek ernaar."

Toevallig was er een agent in de buurt, die het beest aan zijn halsband uit de kluwen van de kinderen kon slepen. Pas toen kon de hond worden aangelijnd. Oliehoek: "Er is een ambulance gekomen, waarna GGD’ers alle wondjes hebben bekeken. Een jongetje moest voor een tetanusprik naar de dokter. Die tanden waren dwars door zijn jas gegaan. De schade valt gelukkig nog wel mee, maar iedereen is enorm geschrokken."

De eigenaar van de hond is gearresteerd. Zijn pitbull is in beslag genomen en naar een dierenasiel gebracht. De officier van justitie bepaalt wat er met het beest moet gebeuren.