Voortbestaan Türkiyemspor onzeker na moord

Rob (R@b)
De toekomst van de succesvolle Amsterdamse voetbalclub Türkiyemspor uit de Hoofdklasse A van het zondag amateurvoetbal, is hoogst onzeker. Dat heeft interimvoorzitter Martin van den Heuvel gisteren gezegd. De vorig jaar teruggetreden voorzitter Nedim Imaç werd zaterdagavond geliquideerd voor een Turks restaurant in de hoofdstad.

Volgens Van den Heuvel had Imaç kort geleden nog laten weten de belastingschuld van 1,3 miljoen euro te willen betalen. Nu hij is vermoord, is onduidelijk waar het geld vandaan moet komen. Ook is niet zeker waar nu de spelersvergoedingen van betaald moeten worden. Imaç had de selectie van het eerste team onder zijn hoede en was de belangrijkste geldschieter. Van den Heuvel zei verder dat Imaç binnenkort weer voorzitter had willen worden en dat hij ook boordevol nieuwe plannen voor de club zat.

De komende dagen gaan betrokkenen bekijken hoe het verder moet. De club ontvangt geen subsidie van het Amsterdamse stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, waar de vereniging gebruik maakt van de sportvelden.

Afrekening
De politie van Amsterdam is er vrijwel zeker van dat de moord op Imaç een liquidatie in het criminele milieu betreft. Het onderzoek naar de moord wordt geleid door het Bureau Zware Criminaliteit. Ook bij sommigen binnen Türkiyemspor begint het te dagen dat Imaç een en ander wel eens met crimineel geld zou hebben willen financieren. Van den Heuvel zegt zelf weinig gemerkt te hebben van criminele connecties, op één uitzondering na. ''Tien dagen geleden had hij een lijfwacht bij zich. Ik vond het vreemd, maar zelf lachte hij erom en zei hij dat er niets aan de hand was.'' Volgens Van den Heuvel heeft de moord ook niets met de club te maken.

Imaç, die slechts 40 jaar is geworden, wordt donderdag of vrijdag in Istanbul begraven. Hij laat een vrouw en vier kinderen na. Drie van hen waren getuige van de brute moord op hun vader.



Nedim Imaç