Zes mensen komen om in ondergrondse tunnel Tenerife

Redactie
Icoon BuitenlandsOp het Canarische eiland Tenerife zijn zes mensen omgekomen tijdens een voettocht in een ondergrondse tunnel. Reddingswerkers hebben de stoffelijke overschotten van vijf mannen en een vrouw zondag gevonden.

Het zestal maakte deel uit van een groep van de dertig leden van een lokale natuurorganisatie, die zaterdag een grot in het noorden van het eiland ingingen voor een excursie. Bij een splitsing zouden ze de verkeerde afslag hebben genomen en in een oude tunnel zijn beland. In de schacht was een gebrek aan zuurstof en mogelijk heeft het gezelschap ook giftige gassen van de nabijgelegen vulkaan Teide ingeademd.

De meeste mensen wisten op eigen kracht weer naar boven te komen. Reddingswerkers wisten acht mensen die onwel waren geworden in veiligheid te brengen. Spaanse media berichtten zondag dat de gids die de groep zou begeleiden op het laatste moment had afgezegd en in plaats daarvan telefonische instructies zou hebben gegeven. Hij zou de groep per ongeluk de verkeerde kant op hebben gestuurd.