Drie Italiaanse toeristes gestenigd

Rob (R@b)
MisdaadOp Kaapverdië zijn drie Italiaanse toeristes gestenigd op het eiland Sal. Eén toeriste overleefde wonder boven wonder de brute moordaanslag. Twee andere vrouwen, 28 en 33 jaar oud, werden half begraven onder een stenenstapel teruggevonden.

De vrouw die het overleefde, de 17-jarige Agnese, vertelde dat ze samen met haar reisgenotes en drie lokale mannen had gegeten. Eén van de mannen had blijkbaar een relatie met een slachtoffer. Agnese: ''Ze sleurden ons ineens een bos in en begonnen ons te stenigen. Toen viel ik flauw. Terug bij bewustzijn klom ik uit het gat en ben ik hulp gaan zoeken. Ik begrijp nog altijd niet hoe ik het gered heb.'' Ze hield aan het incident meerdere botbreuken en achttien hechtingen aan het hoofd over.

De Kaapverdische politie heeft de drie lokale mannen gearresteerd. De Italiaanse premier Romano Prodi reageerde ontzet op het gebeuren. Hij heeft meteen een diplomaat ter plaatse gestuurd ''om er zeker van te zijn dat de verantwoordelijken voor deze tragische agressie hun straf niet ontlopen.''

De eilandengroep voor de westkust van Afrika is voor veel Italianen een populair vakantie- en surfparadijs. De drie Italiaanse vrouwen waren er dan ook op surfvakantie.