The Who na tien jaar weer in Ahoy'

Teije (PekingDuck)
The WhoThe Who, de band van Pete Townshend en Roger Daltrey, gaat in het kader van een Europees tournee op bezoek in Nederland. Op 5 juni 2007 zullen zij een optreden verzorgen in Ahoy'.

Het is inmiddels 10 jaar geleden dat de band in Nederland hits als 'Happy Jack', 'Pinball Wizard' en 'Baba O'Riley' ten gehore bracht. Vooral in de jaren '60 en '70 van de twintigste eeuw had The Who wereldwijd groot succes met onder andere 'Pictures of Lily', en in die periode schreven zij ook 'Tommy', de allereerste rockopera. Jongere generaties zullen de band vooral kennen van de nummers 'Who Are You', 'Won't Get Fooled Again' en 'Baba O'Riley', die worden gebruikt als begintune van respectievelijk de tv-series Crime Scene Investigation, CSI: Miami en CSI: New York.

De voorverkoop voor het Nederlandse concert van The Who start op 17 februari. Wie kaartjes koopt kan niet verwachten de originele bezetting van de band te zien te krijgen, ex-leden Keith Moon en John Entwistle zijn immers overleden. De huidige The Who bestaat uit Pete Townshend, Roger Daltrey, Pino Palladino, Zak Starkey, John Bundrick en Simon Townshend.