Kinderen uit protest op straat gezet

Redactie
Icoon OpmerkelijkBasisschool De Schakel in De Landerijen in Lelystad zet maandagmiddag een groep buiten de deur. De kinderen krijgen in de middag les op het schoolplein uit protest tegen het gemeentebeleid.

De school kampt met ruimtegebrek en na twee jaar overleg met de gemeente is er nog geen oplossing. De kinderen van groep zes en zeven gaan maandag op het schoolplein protesteren met spandoeken. De actie is op touw gezet door de medezeggenschapsraad (MR) van de school. Als het regent, wordt er gezorgd voor een overkapping.

"De ouders staan achter deze actie en ook de juffen werken mee. We adviseren wel de kinderen warm aan te kleden", aldus Silvia Verhoeven van de MR.

Onderwijswethouder Tjeerd van der Zwan van de gemeente Lelystad ziet wel een voorlopige oplossing voor het ruimtegebrek. "Door wat met de klassen te schuiven in de verschillende gebouwen van de school, hoeven de kinderen niet op straat terecht te komen", denkt hij. "Door een bouwvertraging bij een andere school zitten er nu nog kinderen in de klas, waar de kinderen van De Schakel moeten komen. De gemeente betreurt dat."