Darts: Uitslagen Lakeside dag 4

Sjors (Sj0rSz)
Icoon DartsVandaag stonden de eerste tweede ronde partijen op het programma. Op de vierde dag van het Lakeside-toernooi kwam slechts één Nederlander in actie. Co Stompé moest het opnemen tegen de als eerste geplaatste Martin Adams. Overige wedstrijden van vandaag: Davy Richardson tegen Ted Hankey, Mike Veitch tegen Mervyn King en de laatste wedstrijd ging tussen Shaun Greatbatch en Tony Eccles.

Amsterdammer Co Stompé wist helaas geen tweede keer voor een sensatie te zorgen. The Matchstick verloor van de als eerste geplaatste Martin Adams. Voor een uitgebreid verslag kun je hier klikken.

Ted Hankey heeft zich door een overwinning op Davy Richardson weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Lakeside. Hankey kwam met 2-0 in sets achter maar vocht zich knap terug tot 2-2. De vijfde set ging naar Richardson met 3-1 in legs. De zesde set ging weer vrij gemakkelijk naar Hankey waardoor een allesbeslissende zevende set nodig was. Hankey wist in de eerste leg van de zevende set de hoogste uitgooi te gooien. Richardson wist echter de daarop volgende leg te pakken waardoor er weer een gelijke stand volgde. De twee legs daarop wist Hankey te winnen waardoor 'The Count' zich kon plaatsen voor de kwartfinale van het Lakeside toernooi.

De derde partij van de avond ging tussen Mike Veitch uit Schotland en Mervyn King uit Engeland. De eerste set ging wist King vrij gemakkelijk met 3-1 in legs binnen te halen. De tweede set ging naar zijn Schotse tegenstander waarna King de derde set weer wist te pakken. Veitch ging met de vierde set aan de haal en zorgde weer voor een gelijke stand. In de vijfde set waren alle legs nodig om een winnaar aan te wijzen uiteindelijk wist King deze set binnen te halen. King wist in de zesde set de Schot te breken en op een 2-0 voorsprong te komen. In de derde leg miste King zes pijlen op de dubbel, en doordat Veitch ver achter stond kon King alsnog de leg binnen halen en plaatste zich daarmee voor de kwartfinale.

Laatste partij van de avond was de partij tussen Shaun Greatbatch en Tony Eccles. In de eerste set wist Eccles de druk op zijn tegenstander meteen op te voeren. Hij brak Greatbatch en de set ging in 'straight-legs' naar Eccles. De tweede set begon Greatbatch maar hij verloor direct zijn leg, zijn eigen leg wist Eccles ook te behouden. De derde leg ging naar Greatbatch, Greatbatch kwam op stoom en brak Eccles terug. De vijfde set moest uitkomst brengen wie deze set zou winnen. Na eerder twee pijlen op dubbel zes gemist te hebben, wist Eccles via een enkele zes en een dubbel drie alsnog de tweede set te pakken. Greatbatch wist de derde set weer niks klaar te spelen en verloor deze dan ook met 3-0. Greatbatch begon de vierde set en ook dit keer wist hij zijn eigen leg niet te behouden, maar wist een leg later Eccles terug te breken. Eccles liet zich niet kennen en pakte de leg meteen weer af. Eccles pakte daarop ook zijn eigen leg en wist de vierde set ook naar zich toe te trekken. Greatbatch wist in de gehele wedstrijd slechts drie legs te pakken en was dus kansloos voor de overwinning.

Voor meer nieuws over de Lakeside kijk je natuurlijk op FOK!sport!