Werkstraf voor ontuchtige hennepkweker

Rob (R@b)
JustitieDe rechtbank in Middelburg heeft gisteren een 36-jarige inwoner van Vlaardingen veroordeeld tot 240 uur werkstraf en 2 maanden voorwaardelijke celstraf. De man kreeg de straf wegens illegale hennepteelt en seks met een minderjarige.

Volgens de rechter is de man verantwoordelijk voor een wietplantage met 439 hennepplanten, die 10 oktober 2005 in Burgh- Haamstede werd aangetroffen in een portakabin van zijn werkgever. Voor de rechtbank ontkende de Vlaardinger dat de plantage van hem was. Maar eerder had hij bij de politie gedetailleerde verklaringen over de wietteelt afgelegd. Gisteren ze hij: ''Ik heb dit verklaard om mijn werk te behouden. De hennepkwekerij was van een jongen.'' De rechter geloofde er niets van en veroordeelde hem ook tot het terugbetalen van 4.487 euro winst aan de Nederlandse Staat.

Ook strafbaar was de relatie die de Vlaardinger er op na hield met de 14-jarige dochter van zijn baas. Vier maanden lang had de 36-jarige wietteler geregeld gemeenschap met haar. ''Ik heb me door haar laten inpakken'', luidde zijn verweer.

De Vlaardinger was het niet eens met zijn straf en kondigde aan in hoger beroep te gaan.