Werkstraf voor jagers die jogger neerschoten

Wouter (druide)
Icoon MisdaadVier schutters zijn door de Assense rechtbank veroordeeld tot werkstraffen tot 120 uur, omdat zij een ander zwaar lichamelijk letsel hebben toegebracht en in strijd met de wapenwet hebben gehandeld. De vier, de 27-jarige A. van D. en de 56-jarige J. van D. uit Vledder, de 71- jarige S. ter H. uit Giethoorn en de 64-jarige J.G. uit het Limburgse Elsloo, waren op 2 juli 2005 betrokken bij een schietincident.

De heren namen die dag deel aan een 'schietfeestje' van een jagersclub in Vledder. Er werd een schietschijf geplaatst, waarop om en om werd geschoten. Na een gegeven moment hoorde het viertal iemand "Idioten" schreeuwen. De vier mannen gingen op het geluid af, en zagen dat dat van een jogger afkomstig was, wiens hardloopmaat in het hoofd was geschoten. Achteraf bleek dat de schietschijf van een ondeugdelijke kogelvanger was voorzien. Daardoor schoten de kogels door de schietschijf heen, naar een achtergelegen fiets- en wandelpad.

Het slachtoffer had nog 'geluk'; de kogel kon operatief worden verwijderd. Hij is wel enkele weken uit de arbeidsroulatie geweest. De man is inmiddels overleden aan een hartstilstand. De daders moeten als straf tussen de 100 en 120 uur onbetaald arbeid verrichten.

Met dank aan moniek2006 voor de submit.