[upd] Jongen doodgeschoten op school VS

Wouter (druide)
Icoon MisdaadEen leerling van de middelbare school Foss High School in de Amerikaanse staat Washington, is in zijn school doodgeschoten. De dader zou een medeleerling zijn, die na de moord is weggevlucht. De politie is nog steeds op zoek naar de dader.

De schietpartij vond woensdag rond 07.30 uur plaats, toen de lessen op het punt stonden te beginnen. Dit was tevens de eerste dag na de kerstvakantie. Na de moord heeft het schoolbestuur alle lessen afgezegd, en zijn de leerlingen met bussen weer naar huis gebracht.

Update 23.48 uur
Inmiddels is de schutter aangehouden. Enkele uren na de schietpartij troffen agenten hem dwalend aan in een woonwijk in de buurt van de school. Zonder zich te verzetten liet de knaap zich inrekenen.

Een scholier, Jacki Phongsavath, verklaarde tegenover een plaatselijk tv-station drie schoten te hebben gehoord. Toen hij daarop de hoek omkeek zag hij een lichaam liggen en bloedspetters op de kluisdeurtjes zitten. De dader zou toen al weggevlucht zijn. Over het motief is nog niets bekend.