FOK!ker maakt jaarmix voor 3FM

Sander (Xender)
Icoon MuziekFOK!ker Sander Verhaar, ook wel bekend als DJ Sandstorm, is vanavond weer op 3FM te horen met zijn jaarmix. Wegens gebrek aan ruimte in de Serious Request-week van 2005 was er toen geen ruimte voor zo'n mix. Maar mede door zijn wekelijkse mixen voor Lantinga en Swijnenberg en Ekstra Weekend op 3FM bleef Sandstorm een graag geziene mixer op het radiostation en is hij weer teruggevraagd.

80 uur werk zit er in de jaarmix die bijna een uur duurt. "Daaraan vooraf gaat al het uitzoekwerk welke platen erin komen (en welke niet). En na het mixen volgt het schaven en nabewerken van de mix. Alles wordt dan nog eens aan een kritisch oor onderworpen."

Voor het maken van de mix heeft hij goed naar 3FM geluisterd. "In de mix zit typische 3FM muziek: hiphop/R&B, pop, rock en dance. Als handvat gebruik ik de 3FM playlists. Door mijn wekelijkse mixen voor het programma Ekstra Weekend met Gerard Ekdom en Michiel Veenstra ben ik door het jaar heen goed op de hoogte van de muziek op 3FM."

De zevende jaarmix is weer wat commerciëler dan die van 2005, verklapt Verhaar. Vorig jaar klonk het wat alternatiever. Maar dit jaar zullen de commerciële nummers weer meer aan bod komen. "Ik weet niet waar het precies aan ligt, misschien vond ik commerciëlere nummers van vorig jaar minder. Dit jaar vind ik dat er een hoop goeie dingen zijn uitgebracht."

De DJ Sandstorm Jaarmix wordt vanavond van 20:00 uur tot 21:00 uur op 3FM uitgezonden.

Met dank aan SunChaser voor de submit.