Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (13/12)

Sjors (Sj0rSz)
Icoon UEFA CupVanavond kwamen er twee Nederlandse clubs in actie tijdens de UEFA Cup. Ajax speelde in België tegen Zulte Waregem en Feyenoord nam het in de eigen Kuip op tegen Wisla Krakow. De twee Nederlandse ploegen wisten hun wedstrijden winnend af te sluiten.

Zulte Waregem - Ajax 0-3
Ajax kende een erg goede start. Na vier minuten spelen bracht Klaas-Jan Huntelaar zijn ploeg al op voorsprong. Het voorbereidende werk was van Perez, welke de bal in het strafschopgebied lepelde. Naarmate de eerste helft vorderde nam Zulte Waregem de regie van de wedstrijd over. De thuisploeg wist ook een aantal kansen te creëren, maar deze werden niet verzilverd. In de slotfase van het eerste deel van de wedstrijd werd de ploeg van trainer Henk ten Cate weer wat sterker. Op slag van rust kon Ajax de voorsprong via Huntelaar en Grygera vergroten, maar dit tweetal had het vizier niet op scherp staan.

Na tien minuten spelen in de eerste helft vergrootte Huntelaar de voorsprong voor Ajax na een goede counter. Perez nam de bal mee naar de goal, maar was niet zelfzuchtig en gunde de jonge aanvaller zijn tweede treffer van de avond. Vervolgens wisten de twee clubs geen vuist meer te maken, waardoor er maar sporadisch een kans ontstond. In de slotfase stelde Johnny Heitinga de zege voor Ajax definitief veilig. De verdediger schoot de bal vanaf ongeveer 25 meter achter de keeper van de Belgische ploeg.

Feyenoord - Wisla Krakow 3-1
Ook Feyenoord begon zijn wedstrijd tegen de Poolse ploeg goed. Na een kwartier spelen zette Nicky Hofs de Rotterdammers op voorsprong. Wisla Krakow liet dit niet op zich zitten en kwam zeven minuten later op gelijke hoogte. Blaszczykowski sneed als een warm mes door de defensie van Feyenoord waarna Brozek de bal achter Henk Timmer schoot. Op slag van rust kwam de ploeg van trainer Erwin Koeman toch weer op voorsprong via Jonathan de Guzman. Joonas Kolkka gaf de bal vanaf de rechterkant voor. Danny Buijs zag de bal aan zich voorbij gaan, waarna De Guzman de bal achter de keeper van de Poolse ploeg schoot.

In de tweede helft wist Feyenoord niet veel kansen meer te creëren. Toch was de ploeg na bijna 70 minuten spelen opnieuw trefzeker. Een mooi hakje van de ingevallen Pierre van Hooijdonk op De Guzman was de inleiding. Het schot van de Guzman wist Dalha echter te keren. In de rebound was het Hofs die de paal raakte waarna Charisteas de bal definitief tegen de touwen schoot. In de slotfase kregen Kolkka en wederom Charisteas nog goede kansen om de score uit te bouwen.

Kijk voor de complete voetbalverslagen op de FOK! Voetbalmanager!