Spelletjessite Zylom.nl website van het jaar

Athlon_2o0o
Icoon Internet Spelletjessite zylom.nl is dinsdag in Amsterdam uitgeroepen tot Website van het Jaar 2006. Het Nederlands publiek kon stemmen op 140 geselecteerde websites, verdeeld over veertien categorieën. Er zijn in totaal bijna 350.000 stemmen uitgebracht. Uit de uitslag blijkt dat FOK! zevende is geworden in de categorie 'blogs en communities'.

De websites werden onderverdeeld in verschillende categorieën. Elke categorie heeft een aparte winnaar. Zo zijn er de categorieën nieuws en informatie (winnaar nu.nl), entertainment en lifestyle (kaartenhuis.nl), financiële diensten (rabobank.nl), reizen (weekendjeweg.nl), auto en verkeer (anwb.nl), fast moving consumer goods (ah.nl), blogs en communities (hyves.nl), overheid, onderwijs en non-profit (kennisnet.nl), e-commerce en veilingsites (marktplaats.nl), huis en tuin (ikea.nl), internet en telecom (hotmail.nl), isp's en portals (google.nl) en gezondheid (gezondheidsplein.nl). De site van Zylom kreeg de meeste stemmen en won zo het totaalklassement.

Initiatiefnemer van het project is ID Projects. Die wil met de verkiezing de interactie tussen websites en hun publiek bevorderen. De genomineerden zijn samengesteld op basis van onder meer gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en mate van innovatie.

Het is de derde keer dat de verkiezing gehouden wordt. Vorig jaar won de site van de Postbank. De verschillen met voorgaande jaren zijn niet erg groot. Ook toen wonnen nu.nl, hotmail.nl, google.nl en marktplaats.nl in hun categorieën.