Leraar cel in na ontucht met leerlinge

Rob (R@b)
JustitieEen 47-jarige sportleraar van het Farel College in Amersfoort is gisteren wegens ontucht met een minderjarige leerling veroordeeld tot 1 1/2 jaar gevangenisstraf. De rechter achtte bewezen dat de ontucht bijna tien jaar geleden is begonnen. Het toen 14-jarige slachtoffer zat in de derde klas en kreeg gymles van de verdachte. Het meisje was gek van sport en idolaat van haar gymleraar. Ze vertelde dat ze eerst afspraakjes maakten en daarna seksueel contact hadden.

Ook nadat het meisje de school had verlaten, ging de seksuele relatie door. De sportleraar ontkende alles. De rechter vond de verklaringen van het slachtoffer echter veel betrouwbaarder dan die van de leraar.

De straf valt veel hoger uit dan de eis van 240 uur werkstraf. De rechter neemt het de leraar bijzonder kwalijk dat hij geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn daden. Ook de maatschappelijke onrust die van dit soort feiten uitgaat, woog de rechtbank mee.

Deze week wordt ook nog het vonnis verwacht tegen een leraar Duits van het Farel College. Hij wordt beschuldigd tien jaar geleden een leerlinge te hebben verkracht.