Nederland wint virtueel WK voetbal

Athlon_2o0o
Icoon Games Het echte WK voetbal hebben we dit jaar verloren, de 17-jarige Nederlander Andries Smit heeft zaterdag in Amsterdam het virtuele WK voetbal gewonnen. Dit heeft een woordvoerder van de organisatie FIFA Interactive World Cup 2006 gezegd.

Hij is de beste geworden in de game FIFA 07 op de XBOX 360. "Ik ben helemaal overdonderd, verbaasd en tegelijkertijd verrukt! Ik kan het gewoon nog niet geloven!", aldus Smit. Hij heeft 20.000 dollar aan prijzengeld gewonnen en mag de (echte) 'voetballer van het jaar-verkiezing' bijwonen.

Aan de finaleronde in Amsterdam namen 128 FIFA-gamers deel uit 68 landen. Smit won zaterdag de finalewedstrijd met 6-4 van zijn Oostenrijkse tegenstander Wolfgang Meier. Overigens speelde hij niet met het Nederlandse team, maar met het team van Brazilië. Meier speelde met de voetbalclub Barcelona. De finale zorgde voor een ware doelpuntenregen. In de derde minuut viel de eerste goal al. In de zestiende minuut zou het 1-1 worden en de eerste helft eindigde in een 4-2 voorsprong voor de Nederlander. In de tweede helft werd er defensiever gespeeld. Meier scoorde echter twee keer, waardoor de score weer gelijk stond. In de laatste twintig minuten kon de virtuele Ronaldinho twee doelpunten scoren voor Nederland: 6-4.



"Ik kan het gewoon nog niet geloven!"