Verdachte geweld op voetbalveld nog voortvluchtig

Redactie
Icoon PolitieDe man die zaterdag een 33-jarige man uit Oud-Beijerland ernstig verwondde tijdens een voetbalwedstrijd, is nog voortvluchtig. Dat heeft de politie maandag laten weten.

Het slachtoffer ligt ernstig gewond in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar. Wel moet hij een operatie ondergaan. Hij kreeg een kopstoot en een trap tegen zijn hoofd van een speler van de tegenpartij. De schedel van de 33-jarige man is op meerdere plaatsen gebroken en gescheurd. Ook zijn neus en beide oogkassen zijn gebroken.

Tijdens de wedstrijd tussen een voetbalelftal uit Oud-Beijerland en een elftal uit Bolnes, kwamen de twee voetballers in conflict. De aanleiding zou liggen in een ander opstootje op het veld. Toen het slachtoffer hierover de scheidsrechter aansprak, werd hij door zijn tegenspeler ernstig mishandeld.

Omstanders probeerden de dader vergeefs vast te houden in afwachting van de politie. Volgens GeenStijl zou de dader Dennis B. zijn die ooit ook op FOK! een jaartje actief is geweest. Zijn laatste post op de FP dateert echter al van 2004. De vraag is echter of deze persoon wel de dader is, want volgens De Telegraaf is de politie op zoek naar een 33-jarige dader, en de Dennis B. van FOK! zou nu 25 jaar zijn.


Voetbalclub SV Bolnes heeft laten weten dat de speler levenslang zal worden geschorst en dat hij zich nooit meer op hun complex mag vertonen.

Update 6 december
Inmiddels is duidelijk dat de dader nooit op FOK! actief is geweest onder de op GeenStijl genoemde username.