Santa's Butt-bier verboden

Athlon_2o0o
Icoon Weird Het biermerk Santa's Butt is verboden in de Amerikaanse staat Maine. Volgens het Bureau of Liquor Enforcement zet het biermerk kinderen aan tot het drinken van bier, omdat een kerstman op het label staat. Twee andere biermerken van de producent Shelton Brothers zijn ook verboden, omdat ze vrouwen met blote borsten op het label tonen.

Waarschijnlijk zal het biertje binnenkort weer terug in de schappen verschijnen. Het besluit gaat namelijk in tegen een wet die censurering van vrije artiestieke expressie verbiedt. "Er is geen goede reden voor de staat op kunst te censureren, zelfs kunst op een bierlabel", stelt de advocaat Zachary Heiden. De staat is het er niet mee eens. "We blijven bij ons besluit en we zullen in de rechtszaal wel zien of we gelijk of niet hebben", aldus Patrick Fleming van de politie van Maine.

Vorig jaar werd er ook al een biermerk verboden in de staat Connecticut, omdat dezelfde producent elfjes op de bierlabels zette om bier te verkopen. "Vorig jaar waren het elfjes. Dit jaar is het de kerstman. Misschien krijgen we volgend jaar wel rendieren", zegt Daniel Shelton van het bedrijf. Shelton Brothers lijkt niet van plan te zijn om te stoppen met het op de markt zetten van vreemde biertjes.


Wellicht komt Santa's Butt binnenkort terug in de schappen