Vrouw veroordeeld voor huisslavinnetje

Daan (DaanA)
Icoon ShockingEr zijn weinig mensen die met veel plezier dagelijks het huishouden doen. Een gezin uit IJsselmonde had daar iets op gevonden: de vrouw des huizes liet haar twaalfjarige nichtje uit Marokko overkomen en zette haar in om het huishouden te doen, brood te smeren voor de kinderen en de jongste kinderen naar school te brengen. De vrouw is afgelopen vrijdag veroordeeld voor mensensmokkel, kinderhandel en het misbruik maken van de kwetsbare positie van het meisje. Ze kreeg de geŽiste straf van 197 dagen opgelegd, waarvan 90 dagen voorwaardelijk.

De vrouw had de ouders van haar nichtje overtuigd om haar af te staan, door hun te beloven dat ze in Nederland naar school zou mogen. Om het meisje naar Nederland te halen, werd ze kaalgeschoren. Op het paspoort van een van de zonen uit het gezin kon ze vervolgens de grens over. Justitie vermoedt overigens dat ze door de Marokkaanse douane geholpen werd.

De kinderen uit het gezin waren niet blij dat het slavinnetje inmiddels bevrijd is. Ze riepen: "Moeten we nu weer zelf ons eten klaarmaken?"

De politie kwam de zaak op het spoor na tips van omwonenden. In huis werd ook nog een illegale vrouw aangetroffen. Volgens kennissen had het gezin op dezelfde manier nog veel meer kinderen naar Nederland gehaald en bij gezinnen als dienstbode ondergebracht. In het huis werden door de politie ook valse paspoorten en een grote hoeveelheid geld aangetroffen.