Moordenaar opgepakt dankzij datingsite

Jelmer (DeJello)
Icoon Domme criminelenEen op de vlucht geslagen moordenaar in de Verenigde Staten kon afgelopen weekend door de politie opgepakt worden nadat hij zijn naam en adresgegevens op een datingsite had gezet. Om de kans op een date te vergroten besloot de 26-jarige Calvin A. Bennett, die volgens zijn profiel van knuffelen hield, om er ook nog maar een foto van zichzelf bij te doen.

De foto van Bennett werd door een aantal mensen opgemerkt nadat uitgebreid aandacht aan hem werd besteed in het populaire Amerikaanse programma 'America's Most Wanted'. De bezoekers van de datingsite namen vervolgens contact op met de politie en zo kon de man minder dan 12 uur na de uitzending al worden opgepakt.

Bennett werd door de politie gezocht voor de moord op een 79-jarige man en een 78-jarige vrouw. Hij kan zich nu gaan klaarmaken voor een hoorzitting op 19 december. Uit een door de autoriteiten naar buiten gebrachte getuigenverklaring blijkt dat Bennett toegegeven heeft dat hij verantwoordelijk is voor de dubbele moord.