PS3-verkoper aangevallen met pepperspray

Athlon_2o0o
Icoon Games Een man die voor 5000 dollar twee Playstation 3-consoles probeerde te verkopen, is in het Californische La Palma aangevallen met pepperspray. Vervolgens werden beide apparaten gestolen. Dat heeft de Amerikaanse zender CBS gemeld.

Wikran Lamyain dacht een flink slaatje te kunnen slaan uit het tekort aan PS3-consoles. Hij heeft twee van deze apparaten snel na het uitkomen ervan gekocht en probeerde ze beide voor een prijs van 5000 dollar te verkopen op een online verhandelssite. Dat ging echter niet zo goed als verwacht. Hij had twee mannen gevonden die geïnteresseerd waren in de consoles en maakte een afspraak bij de lokale McDonald's om 1 uur 's nachts.

Toen hij klaarstond met beide apparaten, kwamen beide mannen niet aan met de vraagprijs van 5000 dollar. Wel sprayde één van beide mannen pepperspray in de ogen van de verkoper. Ze stalen beide consoles en renden de winkel uit. Vervolgens is er niks meer van de daders vernomen. De man die de PlayStations verkocht moest in de winkel door ambulancepersoneel geholpen worden. De man dacht dat hij veilig zou zijn, omdat hij midden in een openbare gelegenheid stond. Een overval had hij niet op gerekend. "Hij zei dat hij de PS3 vandaag nodig had, omdat hij morgen naar zijn neef in Washington zou gaan.", aldus het slachtoffer.

Het is niet het enige incident in Californië rondom de nieuwe console van Sony. De apparaten kosten rond de 400 of 500 dollar in de winkel, maar zijn kort na het uitkomen ervan uitverkocht. Daardoor zijn er veel rellen uitgebroken in de Amerikaanse staat.