Al 7000 aanmeldingen voor de Lama's

Redactie
Icoon CabaretAl ongeveer 7000 gegadigden hebben zich aangemeld als nieuwe Lama. Door het vertrek van de Lama's Sara Kroos en Arie Koomen moest het gelijknamige improvisatieprogramma van BNN op zoek naar vervangers.

De inschrijving op www.lamagezocht.nl is dinsdag gesloten. Rond deze tijd verschijnt de derde dvd van het programma. Presentator-eindredacteur Patrick Lodiers wil alle Lama's in spe ontvangen, maar Lama Tijl Beckand denkt daar anders over. Lodiers: "Het verrast me hoeveel mensen zich aanmelden. En ja, ik vind dat we ze dan eigenlijk wel allemaal moeten zien. Dat is wel zo eerlijk, al is het een enorme klus."

Beckand ziet dat niet zitten. "Als er vijf geschikte mensen bijzitten, is het heel veel." Hij verklaart: "Er zijn vijf factoren: je moet in het openbaar spreken zonder dat je weet wat je precies gaat zeggen, dat moet bovendien grappig zijn en dat voor een zaal vol publiek, terwijl je weet dat er een miljoen tv-kijkers zijn. Er zijn er weinig die dat kunnen en durven." De nieuwe Lama moet in elk geval gezellig zijn, vindt Beckand, en niet te veel op de klok kijken. Goed spel is ook belangrijk.

Inmiddels is besloten de zoektocht volgend jaar op tv te brengen, al is de vorm van dat programma nog totaal onbekend, aldus Lodiers. Hij staat er nog steeds versteld van dat het programma de Gouden Televizierring 2006 heeft gewonnen. "Het vergroot wel de druk op het programma, we moeten meer ons best doen."

Beckand wil sowieso meer spanning in de show. "We willen meer met kleine verhaaltjes gaan werken, zodat je in enkele minuten ook nog eens een verhaallijn in de gaten moet houden. Zo blijft het leuk, ook voor ons."