Geldboete voor trage docenten

Athlon_2o0o
Icoon Onderwijs De Universiteit van Tilburg overweegt een geldboete in te voeren voor docenten die traag zijn met het nakijken van tentamens. Docenten van de Faculteit Economie geven een op de drie keer de tentamenuitslag te laat terug. Een boetesysteem kan dat mogelijk voorkomen.

Willem Buijink, vice-decaan onderwijs aan de Faculteit Economie, stelt dat het niet genoeg is om docenten achter de broek aan te zitten en te herinneren om snel de tentamens na te kijken. Daarom wil hij mogelijk een geldboete invoeren, die de verschillende departementen moeten betalen als een docent de termijn niet op tijd haalt. Daardoor worden veelplegers aangepakt. Ook zou er een sociale druk ontstaan waardoor docenten beter op tijd zouden zijn.

De uitslagen moeten volgens de universiteit binnen vijftien dagen aangeleverd zijn op het onderwijsbureau. Het onderwijsbureau heeft daarna vijf dagen om de cijfers aan de studenten bekend te maken. Het is nog niet helemaal bekend of de docenten of het onderwijsbureau de traagste factor is in het proces.