[upd] Sint Maarten deelt vaatwastabletten uit

Jeroen (steenz)
Icoon Politie In Castricum heeft een aantal kinderen een bijzondere traktatie gekregen tijdens de Sint Maartenviering. De kinderen kregen vaatwastabletten die wel wat weg hadden van snoepjes. Of er opzet in het spel is, is volgens de politie nog niet duidelijk.

De vaatwastabletten werden ontdekt door een oplettende vader, die uit wantrouwen aan een tablet had gelikt. Op de verpakking van de 'traktatie' staan een matroos en een Duitstalige tekst.

Tijdens Sint Maarten, dat vooral in het noorden van Nederland wordt gevierd, gaan kinderen al zingend met lampionnen langs de deuren om iets lekkers op te halen. Wie de tabletten heeft uitgedeeld is vooralsnog onduidelijk. Het is alleen duidelijk dat het om iemand in de omgeving van de Anna Bijnsstraat gaat.

Update 21.09 uur
Waarschijnlijk gaat het helemaal niet om vaatwastabletten. Oplettende FOK!users wisten ons te melden dat er hele normale Duitse snoepjes bestaan met het juiste opschrift (Brause-Brocken) en de juiste kleur verpakking. Het lijkt dus allemaal een storm in een glas water te zijn.


Gewone Duitse snoepjes die perfect bij de omschrijving passen


Met dank aan Boesh voor de submit.