Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 12

Jeroen (steenz)
Icoon Eredivisie In de Eredivisie zijn de afgelopen paar dagen de wedstrijden uit de twaalfde speelronde afgewerkt. PSV wist de koppositie over te nemen door van Ajax te winnen. Ook Sparta pakte belangrijke punten tegen ADO Den Haag, waardoor de Rotterdammers niet langer hekkensluiters zijn.

De strijd om de eerste plaats tussen Ajax en PSV ging in eerste instantie redelijk gelijk op. Hoewel ze een licht veldoverwicht hadden, wisten de Amsterdammers dat niet om te zetten in een doelpunt. Na de rust speelde PSV sterker, wat ook resulteerde in de treffer van Simons. Een rode kaart (twee keer geel) van Méndez leek nog even roet in het eten te gooien voor de Eindhovense formatie, maar Ajax wist weinig echte kansen te creeëren. Daardoor bleef het bij 0-1, wat PSV de koppositie opleverde.

Ondertussen wist Sparta de laatste plaats in de stand aan ADO Den Haag over te dragen. Een treffer van Schenkel in de blessuretijd leverde de Rotterdammers de overwinning op. Ook Feyenoord, FC Twente en Vitesse deden goede zaken door hun - doelpuntrijke - wedstrijden te winnen. Met name FC Twente won met ruime cijfers (7-1) van FC Groningen.

Vrijdag en zaterdag werden er ook al vier wedstrijden gespeeld. Drie van de vier daarvan eindigden in een 1-1 gelijkspel. Alleen AZ ging met drie punten naar huis, door met 5-0 over Heracles heen te walsen. Schaars opende de score al in de tweede minuut, waarna het alleen nog maar erger werd voor Heracles.

Alle uitslagen van deze speelronde:
Vrijdag 10 november:
NAC Breda - SC Heerenveen (1-1)

Zaterdag 11 november:
Roda JC - RKC Waalwijk (1-1)
AZ - Heracles (5-0)
Excelsior - NEC (1-1)

Zondag 12 november:
Ajax - PSV (0-1)
Sparta - ADO Den Haag (2-1)
Willem II - Feyenoord (3-5)
FC Twente - FC Groningen (7-1)
Vitesse - FC Utrecht (4-2)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!