Zeldzaam albino hert ontdekt

Athlon_2o0o
Icoon Opmerkelijk Jagers in het Oost-Duitse Saksen hebben een zeldzaam albino hert ontdekt. De mensen in de deelstaat zijn echter verdeeld over wat er met het hert moet gebeuren. Volgens een oude mythe zal degene die een wit hert of familie daarvan doodt, vervloekt worden: binnen een jaar zal de doder zelf sterven. Ondanks dat lang niet iedereen de mythe gelooft, denken veel mensen dat jagers het beestje daardoor alleen zullen laten.

Andreas Kretchel, een professionele fotograaf die foto's maakt van het dier, denkt dat het hert door de mythe zal overleven. Anderen maken zich zorgen dat het hert de genenpoel van de hertenpopulatie zal verzwakken. Maar de Duitse Wildlife Foundation is het daar niet mee eens, en denkt dat één hert daar amper invloed op heeft.

Christian Schweizer van het Duitse Natuurhistorisch Museum is het eens met de Wildlife Foundation. "Het is verkeerd om zo een dier neer te schieten. Het is eerder een verrijking. En het is goed dat het dier de kans krijgt zich voor te planten. Dit hoort bij de loop van de natuur", zegt hij.

Albino-herten komen bijna nooit voor. Zoölogen beweren dat 1 op de 100.000 herten als albino geboren wordt.