100.000 handtekeningen voor gratis OV

anoniem_22072019025900
Icoon BinnenlandsHet Ouderenplatform van de Socialistische Partij (SP) heeft ruim 100.000 handtekeningen verzameld voor gratis openbaar vervoer voor 65-plussers. De handtekeningen zullen dinsdag rond 12:30 uur aangeboden worden aan de Tweede Kamercommissie Verkeer en Vervoer. Dat meldde de SP maandag.

De handtekeningen staan niet op papier, maar op duplosteentjes. Van deze duplosteentjes zijn bussen en treinen gebouwd. De overhandiging van de handtekeningen maakt deel uit van een korte manifestatie waarbij onder andere OV-expert Van Hulten, SP-Kamerlid Gerkens en ANBO-bestuurslid Geveke het woord zullen voeren. De handtekeningenactie vond plaats onder de naam Grijs op reis.

Eerder begon de gemeente Tilburg al met het aanbieden van gratis openbaar vervoer voor ouderen. Ook in BelgiŽ wordt er al geruime tijd succesvol met gratis openbaar vervoer geŽxperimenteerd. De SP denkt dat door het voor 65-plussers gratis maken van het openbaar vervoer, het voor ouderen makkelijker wordt om hun sociale contacten te onderhouden. Ook zouden er dan overdag minder lege bussen rondrijden.