Gewonde bij inslag meteoriet in Duitsland

Peter (oldenzaaltjuh)
Icoon AanslagIn Troisdorf bij het Duitse Bonn is een 77-jarige man gewond geraakt, toen het tuinhuisje waar hij in lag te slapen, werd geraakt door een meteoriet. Door de inslag van de steen vloog het huisje in brand en liep het slachtoffer brandwonden op in het gezicht en handen. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

In eerste instantie wist de brandweer niet wat de oorzaak was. Brandstichting werd al snel uitgesloten, net zoals een technische oorzaak of een chemische zelfontbranding. Hoewel er geen reststukken van de meteoriet werden gevonden, zijn deskundigen er van overtuigd dat het om een meteoriet gaat.

Vlak voordat hij insloeg hebben mensen een ongewoon lichtverschijnsel gezien aan de hemel dat zich als een klein gloeiend object richting de aarde bewoog. De sterrenwacht in Bochum kon het vermoeden dat het om een buitenaards stuk steen gaat bevestigen: rond de tijd van de inslag bevond de aarde zich in de buurt van een meteorietenregen.

Jaarlijks slaan er zo'n 19.000 stukken ruimtesteen van meer dan 100 gram in op de aardbodem en laten daarmee vaak een diepe krater achter. De meeste daarvan worden nooit gevonden omdat ze in zee neerkomen.

Met dank aan Freek99 voor de submit.