A'dams bedrijf tourt langs huizen BN'ers

Rob (R@b)
ShowbizzMensen die verzot zijn op Bekende Nederlanders kunnen bij Van Aemstel Produkties een tour volgen door Amsterdam-Zuid langs zo'n 30 adressen waar BN'ers wonen of vaak verblijven. Je kunt dan op een ladder een blik werpen in de tuin van het Amsterdamse pand van Connie Breukhoven. Of even aanbellen bij André van Duin of een glaasje water vragen bij Jack Spijkerman.

De tour start in de PC Hooftstraat, waar BN'ers vaak shoppen, via huizen van onder anderen Chris Zegers, Irene van de Laar, Jeroen Krabbé, Victor Reinier en Gert-Jan Dröge, naar café Joffers in de Cornelis Schuytstraat waar nogal wat BN'ers een borrel drinken.

Initiatiefnemer van de tour is Raoul Serreé. Dat veel BN'ers niet blij zijn met dit soort pottenkijkgedrag interesseert hem geen bal. ''We gedragen ons heus netjes. En als het hun niet bevalt, schaffen ze toch vitrage aan?'' Gniffelend vertelt hij vandaag op de voorpagina van De Telegraaf dat je bij tal van hen nu zo naar binnen kunt kijken.

Woedend
Connie Breukhoven reageert vandaag razend op het nieuws en eist middels haar advocaat onmiddellijke stopzetting van de tour.

Andere BN'ers reageren laconieker. André van Duin, woonachtig aan de Keizersgracht, deert het allemaal niet zo. ''Als ik op straat loop, kijkt niemand naar me om en nu is mijn huis opeens wel interessant? Ik vind het allemaal prima, maar ik ga niet achter de deur zitten wachten om ze koffie in te schenken.'' Gert-Jan Dröge die net vanuit Zuid verhuisd is naar de Herengracht, vindt het maar een zeer overdreven gedoe. ''Amsterdam-Zuid kan niet tippen aan het Beverly Hills van Hollywood hoor''.